Eerste certificaat Holland Varken uitgereikt
Vrijdag 24 oktober is het eerste certificaat van het nieuwe ketenkwaliteitssysteem Holland Varken Quality officieel uitgereikt aan het bedrijf van Cees en Jeanette van den Broek in Oud Gastel.
Vrijdag 24 oktober is het eerste certificaat van het nieuwe ketenkwaliteitssysteem Holland Varken Quality officieel uitgereikt aan het bedrijf van Cees en Jeanette van den Broek in Oud Gastel.
In 2024 daalde het totale verbruik van vlees en vleeswaren in Nederland licht. Het verbruik kwam uit op 74,4 kilo. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.
Het Europees Parlement heeft deze week vóór een voorstel gestemd om vleesbenamingen als ‘burger’, ‘steak’ en ‘worst’ voor te behouden aan producten van dierlijke oorsprong.
Een nieuw peer-reviewed onderzoek, gepubliceerd in Meat & Muscle Biology, stelt kritische vragen bij de huidige oproepen om vlees en andere dierlijke producten drastisch te verminderen in wereldwijde diëten. Het onderzoek waarschuwt dat top-down benaderingen
COV is geschrokken van de door China voorgenomen importheffingen op varkensvlees uit de EU. Deze heffingen hebben negatieve effecten op de afzet van Nederlands varkensvlees in China.
“De Nederlandse voedselmakers zijn niet zomaar een schakeltje, nee: we zijn een anker als het gaat over voedselproductie. Niet alleen voor Europa, maar voor de wereld.” Aldus demissionair landbouwminister Femke Wiersma tijdens de derde editie van het foodevent
De val van het kabinet leidt tot een onwenselijke stilstand in de politieke besluitvorming. Deze impasse zorgt voor onzekerheid bij burgers en ondernemers, juist in een tijd waarin duidelijkheid en richting hard nodig zijn. Voor de dierlijke sector, die voor
De jaarlijkse Monitor Keurmerken Retail van marktonderzoeksbureau Circana laat zien dat de omzet van duurzamere keurmerken in 2024 stabiel is gebleven. Producten met een onafhankelijk geborgd keurmerk groeiden in omzet met 2,8%, vrijwel gelijk aan de algemene
Tijdens de jaarvergadering van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) op 2 april jl. in Kamerik maakten leden, relaties en vertegenwoordigers uit overheid, bedrijfsleven, ngo’s en pers officieel kennis met de nieuwe voorzitter van de COV: Manon
In het weekend van 17 januari 2025 was de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) aanwezig bij de Grüne Woche in Berlijn om met ketenpartners en bij de COV aangesloten bedrijven de veelzijdigheid van de Nederlandse vleessector te laten zien. Centraal
In de Duitse deelstaat Brandenburg is op 10 januari jl. een besmetting met mond-en-klauwzeer (MKZ) geconstateerd. Het virus is aangetroffen op een houderij ten noordwesten van Berlijn, waar waterbuffels worden gehouden.
Voedselzekerheid is meer dan ooit van het grootste belang. Nationaal, maar ook internationaal.